10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ (ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ) ΓΙΑ ΤΟ SIMUL

1. Μην ξεχάσετε να κάνετε την κίνηση σας μόνο όταν η Αlexandra είναι μπροστά σας.

2. Μπορείτε να ζητήσετε ένα “πάσο” δύο φορές κατά τη διάρκεια του Simul αν δεν είστε έτοιμοι να κάνετε ένα βήμα όταν η Alexandra είναι μπροστά σας.

3. Γράψετε τις κινήσεις του παιχνιδιού σας. Εάν έχετε φύλλο αγώνα του παιχνιδιού σας, αφού το παιχνίδι έχει τελειώσει, μπορείτε να ζητήσετε από την GM να το υπογράψει. Και εάν πράγματι καταφέρετε να κερδίσετε το φύλλο αυτό μπορεί να αξίζει το βάρος του σε χρυσό!

4. Η Alexandra, σύμφωνα με τους κανόνες, έχει τη δυνατότητα αλλαγής κίνησης μέχρι να κάνει μια κίνηση στην επόμενη σκακιέρα. Ένα Simul είναι μία ειδική περίπτωση και μπορείτε να είστε υπερήφανοι που αναγκάσατε το/την GM να ανακαλέσει την κίνηση και έτσι αποδεικνύεται ότι αυτός/ή έκανε ένα λάθος.

5. Παίξτε τα κύρια ανοίγματα σας! Μπορεί να είναι μια μεγάλη ευκαιρία για σας.

6. Αν μοιάζει μια κίνηση σαν μια γκάφα, υπάρχει καλή πιθανότητα οτι είναι! ¨Ενας/Μια GM  έχει μεγάλo ένστικτo λόγω εμπειρίας, αλλά συχνά μπορεί να προβεί σε τακτικά σφάλματα που οφείλονται στο γεγονός οτι παίζει τόσα πολλά παιχνίδια ταυτόγχρονα.

7. Παίξτε για τη νίκη! Ενας/Μια GM προτιμά πάντα να παίξει χωρίς κίνδυνο θέσεις σε simuls, οπότε αν μπορείτε,  περιπλέξετε την κατάσταση. Δεδομένου ότι  δεν έχει πολύ χρόνο να σκεφτεί, θα τον/την αναγκάσετε να κάνει λάθη. Ιδιαίτερα επιθέσεις στο βασιλία είναι πολύ επικίνδυνες.

8. Πάντα προσπαθείτε να φτιάξετε παγίδες! Ο αντίπαλός σας δεν έχει χρόνο να σκεφτεί και είναι πιθανό ότι θα κάνει την πρώτη κίνηση που έρχεται στο μυαλό του, οπότε μπορείτε να κάνετε την έκπληξή, στη συνέχεια με ένα ξαφνικό τακτικό χτύπημα!

9. Σεβαστείτε τον αντίπαλό σας – θα έχετε πιό πολύ χρόνο από ό, τι η Alexandra αλλά παρακαλώ μην μιλάτε πάρα πολύ δυνατά και μην ζητάτε βοήθεια από διπλανούς.

10. Πιστέψτε στον εαυτό σας! Ναι, ένας/μια GM έχει μεγάλη εμπειρία, υψηλότερη βαθμολογία αλλά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, εσείς και ο αντίπαλός σας έχετε τον ίδιο αριθμό κομματιών.

Καλή επιτυχεία!!

Advertisements
%d bloggers like this: