Σχετικά

Το Σκακιστικό Φεστιβάλ Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Πετρούπολης στις 10-14 Οκτωβρίου 2009 και διοργανώνεται από τον Αναγεννησιακό Σκακιστικό Όμιλο Πετρούπολης (Α.Σ.Ο.Π.) ΔΙΑΣ, με την υποστήριξη του Δήμου Πετρούπολης και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.). Πρόκειται για μια εκδήλωση με μη-κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο να προωθήσει το σκάκι ως Ολυμπιακό άθλημα και να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των γυναικών και της νεολαίας με ειδικά τουρνουά και εκδηλώσεις, όπως τις προβολές video και τις συζητήσεις. Ένα γιγαντιαίο σκάκι θα εγκατασταθεί μόνιμα στο κέντρο την κεντρική πλατείας Πετρούπολης  ώστε να μπορεί να το απολαύσει το ευρύ κοινό! Ελπίζουμε ότι η εκδήλωση θα γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και θα δώσει έμφαση στο κοινωνικό χαρακτήρα της περιοχής μας.

mini_giant_chess_set_with_nylon_fabric_mat

Το αστέρι του Φεστιβάλ είναι αναμφισβήτητα η όμορφη, έξυπνη και εμπνευσμένη παγκόσμια πρωταθλήτρια σκακιού, Alexandra Kosteniuk που θα παίξει στις 14η Οκτωβρίου με 10 παιδιά, 10 γυναίκες και 10 άνδρες ταυτόχρονα! Θα είναι η πρώτη Simul επίδειξη από μια παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Ελλάδα.

IMG_2165bw

Η σελίδα στο facebook του Φεστιβάλ έχει πάνω από 200 μέλη συμπεριλαμβανομένων των πρωταθλητριών  Alexandra Kosteniuk και Susan Polgar!

Advertisements
%d bloggers like this: